Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΣ.. 31/12 Αποχαιρετώντας το 2012 (βίντεο)



Με ένα καταπληκτικό καιρό αποχαιρέτησε το 2012 την Πάρο και τις Κυκλάδες.
 Το βίντεο με φωτογραφίες από σημερινή πεζοπορία.
Από Περαντινού Μαρία....


ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με την ανοιχτή επιστολή Ισπανού Δασκάλου: "Σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα..."

Ανοιχτή επιστολή 
στον υπουργό Wert και τη σύμβουλο μετανάστευσης Figar

 
Φωτογραφία Βούλας Παπαϊωάννου: Μάθημα σε σχολείο 

Μετά από περισσότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας στη δημόσια εκπαίδευση, σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα. Συνταξιοδοτούμαι. Δεν είχα σκοπό να το κάνω, αλλά με αναγκάζουν οι καταστάσεις, ας το πούμε έτσι. Θα μπορούσα να πω ότι η αιτία είστε εσείς, αλλά θα ήταν αρκετά απλό και επιπλέον θα βρίσκατε αρκετούς λόγους για να δικαιολογηθείτε, καθώς δεν αντιλαμβάνεστε καθόλου όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης.
 Είστε εσείς που υποβάλλετε τη δημόσια εκπαίδευση σε μία σταδιακή υποβάθμιση και οδηγείτε τους εκπαιδευτικούς στο να υιοθετήσουν αμυντική στάση, κάτι που δεν θα είχε νόημα σε μία χώρα που πίστευε ότι στην εκπαίδευση βρίσκεται το μέλλον των πολιτών της και όχι οι μελλοντικοί καταναλωτές.

Έκανα το τελευταίο μου μάθημα και ήδη μου λείπουν οι μαθητές μου και οι συνάδελφοί μου. Ανάμεσα στις ευκαιρίες που μου δόθηκαν ξεκινώντας τον εργασιακό μου βίο διάλεξα αυτή που ήταν πιο κοντά στις επιθυμίες μου και τα όνειρα που είχα όντας νέος. 
 Βρέθηκα σε έναν κόσμο όπου η συνεργασία μου προκαλούσε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον ανταγωνισμό . Ομολογώ ότι ποτέ δεν επιθύμησα να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά κατάλληλος, δεν προσπάθησα να είμαι ο καλύτερος αλλά καλύτερος, για να επιτύχω αυτό που κατά βάθος όλοι αναζητούν περισσότερο από χρηματικές ανταμοιβές ή βραβεία και διακρίσεις, την ικανοποίηση να μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας ικανοποιεί, μας αρέσει, μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι και σημαντικοί. 
 Δεν νιώθω ντροπή επειδή ήμουν δάσκαλος ή δημόσιος υπάλληλος, το αντίθετο, αισθάνομαι υπερήφανος. Αυτή η υπερηφάνεια, κα Figar, δεν οφείλεται στα προνόμια στα οποία αναφέρεται κάποιος συνεργάτης σας στην κυβέρνηση. 
 Πριν ένα χρόνο, όταν προκαλέσατε τις μεγαλύτερες περικοπές που υπέστη η δημόσια εκπαίδευση της Μαδρίτης, ο κος Beteta δήλωσε ότι ήταν μία προσπάθεια να μπει ένα τέλος στα προνόμια, ότι δουλεύουμε λίγο, ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε τις περικοπές για το συμφέρον των υπολοίπων, κλπ.

Δεν αντιλαμβάνεστε τίποτα.

Το μεγαλύτερο προνόμιο ενός δασκάλου είναι που επικοινωνεί με τους μαθητές του, τους μεταφέρει τον πολιτισμό του, τους δίνει το καλύτερο εαυτό του, υπηρετεί με εντιμότητα ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα του κόσμου.
  Η στιγμή που ένα ανθρωποειδές προσπάθησε να εκπαιδεύσει ένα άλλο, να του μεταδώσει πολιτισμό αποτελεί το σημείο καμπής για την εξέλιξή στο ανθρώπινο είδος.
  Εσείς δεν το βλέπετε έτσι. Δε γνωρίζετε και, πράγμα που είναι και το χειρότερο, δε μπορείτε να το αντιληφθείτε, αυτό που αισθάνεται ο δάσκαλος όταν κάποιοι μαθητές συνεχίζουν να σχολιάζουν το θέμα που συζήτησαν στην τάξη μετά τη λήξη του μαθήματος, επειδή τους έχει διεγείρει το ενδιαφέρον. Δεν αντιλαμβάνεστε την αίσθηση που προκαλεί σε ένα δάσκαλο η ερευνητική ματιά ενός μαθητή που σκέφτεται και προσπαθεί να καταλάβει αυτό που του έχει παρουσιαστεί, που ανακαλύπτει από μόνος του κάτι σχετικό με τον ίδιο ή με τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Μιλάτε μόνο για τον πολιτισμό της προσπάθειας: θα ήταν πιο χρήσιμο να προσπαθούσατε περισσότερο για τον πολιτισμό! Σας απασχολεί μόνο να επιλέγετε μαθητές για την επίτευξη του πολύ παράξενου για μένα στόχου που λέγεται ‘αριστεία’.
  Η αριστεία σας μου θυμίζει άλλες εποχές, ελπίζω οριστικά περασμένες. 
 Επιθυμείτε να επιλέγετε άριστους ανταγωνιστικούς ηγέτες που θα καταφέρουν να αποσπάσουν από τις θυσίες των άλλων πολιτών την απαραίτητη αποδοτικότητα ώστε η χώρα να γίνεται συνέχεια περισσότερο ανταγωνιστική σε αυτή την βάρβαρη οικονομία της αγοράς.
  Υποκρίνεστε ότι προετοιμάζετε τους πολίτες για την αγορά και όχι για τη ζωή. 
 Δε σας ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από το να τους ταξινομήσετε με διαδικασίες επιλογής και να τους προσφέρετε στην αγορά για να αποδώσουν το μέγιστο κέρδος.
  Θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα ξεχωρίσουν, ‘οι άριστοι’, κάποιοι περισσότεροι που θα χειρίζονται τα μέσα παραγωγής και θα αποτελέσουν μία μεσαία τάξη και η πλειοψηφία θα αποτελέσει το εργατικό χέρι που θα γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό όσο περισσότερο χειραγωγημένο είναι.
  Με τέτοιους στόχους οι οικονομικοί οργανισμοί, και όχι οι πολιτισμικοί, δημοσιεύουν στοιχεία, όπως αυτά της PISA και τα χρησιμοποιούν για να κατατάξουν τις χώρες με κριτήρια κάποιους εκπαιδευτικούς στόχους που έχουν διατυπώσει βάσει των συμφερόντων τους.
  Κι εσείς με τη σειρά σας χρησιμοποιείτε αυτά τα στοιχεία για να επιτεθείτε σε ένα σύστημα που εκτός των άλλων έχει μορφώσει την καλύτερη γενιά στην ιστορία της Ισπανίας, ικανή να στελεχώσει οποιοδήποτε τομέα, ακόμα και θέσεις σχετικές με την οικονομία: την εργασία και τη δημιουργικότητα. 
 Πολλοί πτυχιούχοι είναι αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Δεν σας ενδιαφέρουν πολίτες μορφωμένοι και με κριτική σκέψη, αλλά αποτελεσματικοί υπάλληλοι. Η παιδεία είναι δικαίωμα και όχι επένδυση. Αλλά αυτό εσείς δεν το καταλαβαίνετε.

Οι άνισες ευκαιρίες αρχίζουν από τον τόπο και την οικογένεια στην οποία κάποιος γεννιέται. Είναι πολύ δύσκολο οι έφηβοι που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα να επιτύχουν υψηλούς στόχους, καθώς το σημείο αφετηρίας τους βρίσκεται πολύ μακριά από αυτούς.
 Γι αυτό είναι απαραίτητο να καταβάλουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια προς χάρη της ισορροπίας και όχι της επιλογής.

Υπάρχουν και άλλοι στοιχεία που δεν αξιολογούνται από τις ανταγωνιστικές διαδικασίες. Έχετε ασχοληθεί με τη δουλειά που γίνεται στα δημόσια σχολεία και που αφορά στην ενσωμάτωση μεγάλου ποσοστού των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας; 
Γνωρίζετε ότι περισσότερο από το 90% του πληθυσμού του περιθωρίου βγαίνει από αυτό χάρη στην προσπάθεια πολλών δασκάλων που με επίμονη δουλειά, σχεδόν χωρίς καμιά υποστήριξη ή αναγνώριση, εξομαλύνουν την αντίθεση μεταξύ των δικαιωμάτων όσων είναι περισσότερο ενταγμένοι και όσων προσπαθούν να ενταχθούν; 
Γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να κατορθώσεις να δώσεις ελπίδα σε νέους που προέρχονται από καταστάσεις που θα σας προκαλούσαν τρόμο αν τις γνωρίζατε;
 Γνωρίζετε την κατάσταση στην περιφέρεια των μεγάλων πόλεων όπου η μόνη ελπίδα για τους νέους για να ξεφύγουν από τη μιζέρια είναι το πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς τους;

Τα δημόσια σχολεία ήταν κέντρα πολιτισμού με δασκάλους που διέτρεχαν όλες τις περιοχές της παγκόσμιας γνώσης.

Αν υποθέσουμε ότι επιθυμείτε να μετατρέψετε το Πανεπιστήμιο σε χώρο παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης για την απόκτηση δεξιοτήτων απαραίτητων για την αγορά και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας σε οργανισμούς επιλογής προσωπικού, πού θα εκχωρήσετε το δικαίωμα της παροχής ουσιαστικής, σφαιρικής μόρφωσης για όλους τους πολίτες; Επαναλαμβάνω, η μόρφωση είναι δικαίωμα και όχι επένδυση. 
Έχει πει ένας ποιητής και δάσκαλος ότι ‘κάθε ανόητος μπερδεύει την αξία με την τιμή’.

Πράγματι οι δάσκαλοι είμαστε προνομιούχοι, νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι με το να μοιραζόμαστε από το να ανταγωνιζόμαστε.
  Αλλά εσείς ποτέ δε θα καταλάβετε άλλο κίνητρο από τον ανταγωνισμό και την οικονομική αποτελεσματικότητα και ούτε που θα σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που οι επιθυμίες τους και τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά από τα δικά σας.

Δε θα αποφάσιζα να συνταξιοδοτηθώ αν τα πράγματα ήταν όπως πριν από κάποια χρόνια. Αισθανόμουν πια φόβο ότι θα χάσω το κέφι μου και ότι θα εξαντληθώ μέχρι να απαρνηθώ το επάγγελμα που με έκανε τόσο ευτυχισμένο.
  Δε φεύγω επειδή θέλω να αφήσω τους αγαπημένους μου μαθητές ή τους συναδέλφους μου με τους οποίους απολαμβάνουμε αμοιβαία εκτίμηση. Καταλαβαίνετε ότι κάποιος επιδιώκει πρωτίστως το συναίσθημα από το προνόμιο; Εσείς μας υποτιμάτε διαρκώς και είναι δύσκολο να αντέξουμε αυτό που θα φέρει η ‘ανταγωνιστικότητά’ σας.

Σήμερα είπα στους μαθητές μου ότι υπάρχει η πιθανότητα να τους πάρουν τα χρήματα ή τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά ποτέ δε θα μπορέσουν να τους κλέψουν τη γνώση, την κουλτούρα τους, ούτε και να τους τις περικόψουν.  
 
Τους ενθάρρυνα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Τους ευχήθηκα καλή επιτυχία για να επιτύχουν να εργαστούν ή να αναπτύξουν ένα επάγγελμα που τους ευχαριστεί και τους κάνει περισσότερο ευτυχείς. Να εργάζονται και να συνεργάζονται με ευγενή άμιλλα και όχι ανταγωνιστικά. Τότε θα απολαύσουν περισσότερα και θα αποζημιωθούν καλύτερα, όπως έχω διαπιστώσει επικοινωνώντας με δύο γενιές πολιτών, που ήταν μαθητές μου.

Σήμερα έκανα το τελευταίο μου μάθημα, αλλά φοβάμαι ότι εσείς δεν έχετε καταλάβει τίποτα.
Carlos Pulido Bordallo
Μαδρίτη, Οκτώβριος 2012
ΠΗΓΗ: 


ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ (αναρτήθηκε στις 28-11-2012)

Το 2012 μέσα από την "Πρωινή Ενημέρωση"

.
 Ένα βίντεο από τους συντελεστές της "Πρωινής Ενημέρωσης" της ΝΕΤ .

Καλά να πάθουμε......




Ας μη γελιόμαστε.
Σκύψαμε το κεφάλι. Οι περισσότεροι από μας.
Αλλος γιατί εξακολουθεί να ελπίζει στα θαύματα.
Αλλος γιατί διαθέτει απείρου μεγέθους "όριο ανοχής".
Αλλος γιατί κουράστηκε κι άλλος γιατί φοβάται.
 
Ας μη γελιόμαστε.
Κάποιοι εξακολουθούν να τους πιστεύουν.
Κάποιοι εξακολουθούν νάναι τσιράκια.
Μερικοί προσβλέπουν σε μελλοντική ανταμοιβή, προσφέροντας
σήμερα σιωπή.
Είναι και οι μπερδεμένοι. Είναι και οι εκ πεποιθήσεως ραγιάδες.
Ας μη γελιόμαστε.
Υπομένουμε τη Βαρβαρότητα, βρίζοντας τη μοίρα μας.

Μια παρέα είσαστε.... και μας λέτε παραμύθια!

Και ο Παπακωνσταντίνου γνώρισε το ΓΑΠ που ήξερε τον Σαμαρά που ήξερε την Βίση που παλιά ήξερε τον Νταλάρα που την γυναίκα του είχε ξαδέρφη ο Ραγκούσης που γνώριζε από παλιά τον Παπουτσή, που ήταν και στις Βρυξέλλες που ήταν και και η Νανά Μούσχουρη που ήταν φίλη με τον Κωστάκη που έκανε βουλευτή την Κουντουρά που γνώριζε τον Γαβαλά, που είναι τώρα παρέα με τον Τζοχατζόπουλο, που γνώριζε τον Πρετεντέρη που δουλεύει στο κανάλι του Μπόμπολα, που ξέρει τον Πάχτα, που ήταν βουλευτής μαζί με τον Βενιζέλο που έχει κάνει καλό γάμο.. σαν τον Παπαντωνίου, που έτρωγε στο μαγαζί του Σταύρου.. εκεί που έτρωγε και ο Μαρινάκης.. που κάνει παρέα με την Ντόρα που της φιλάει το χέρι ο Μιχαλολιάκος, που έχει αδερφό μεγαλοδικηγόρο που έχει μαλώσει με τον Κούγια .. που ξέρει όλα τα μοντέλα που ξέρουν τον Καραχάλιο του ΕΟΤ που ξέρει και την Πετρουλάκη που έπαιρνε 25.000ευρώ τον μήνα από τον Λαυρεντιάδη που αγόρασε κομμάτι του ΔΟΛ που το έχει ο Ψυχάρης, που έβγαλε τον γυιό του βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία που πήρε τον Άδωνι από το Λάος με το οποίο δεν κατάφερε να βγει βουλευτής η Άντζι Σαμίου όπως και η Βάνα Μπάρμπα που έκανε διακοπές στην Μύκονο, που σύχναζε και ο Βουλγαράκης, που ήξερε τον Αλαφούζο στο οποίο δουλεύει ο Πάσχος που η γυναίκα του ήταν ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου......

Μια μεγάλη παρέα σε κύκλο........ μας έχει κυκλώσει από παντού... ας ελπίσουμε ότι 2013 τα παραμύθια θα σταματήσουν να έχουν πέραση... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
 

 






  

Η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ δείχνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

Ποιος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ; Ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος; Η περιπετειώδης διαδρομή της λίστας και τα αυτονόητα ερωτήματα που προκαλεί η πλημμελής – ή και κακουργηματική – διαχείρισή της από τους υπουργούς Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου (θυμίζουμε ότι στη δεύτερη συμμετείχε ο Αντ. Σαμαράς) δίνουν απαντήσεις που συγκρούονται με την εσπευσμένη στοχοποίηση ενός προσώπου (του Γ. Παπακωνσταντίνου) ως μοναδικού υπεύθυνου για την απόκρυψη και την αλλοίωση της λίστας. Και την αστραπιαία συγκυβερνητική συναπόφαση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στρεφόμενης αποκλειστικά και μόνο κατά του προκατόχου του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ή διαδρομή της λίστας

1. Τον Οκτώβριο του 2010 η λίστα παρελήφθη σε μορφή CD από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η παραλαβή της δεν πρωτοκολλήθηκε. Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για την ύπαρξη της συγκεκριμένης λίστας ούτε για κάποιες πιθανές ενέργειες του υπουργού για την διερεύνηση του περιεχομένου της.

Τα Ερωτήματα:
-Γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε η λίστα Λαγκάρντ κατά την παραλαβή της;
-Γιατί δεν δόθηκε, αμέσως, εντολή προς τις αρμόδιες οικονομικές και δικαστικές υπηρεσίες για τη διερεύνηση και τον οικονομικό έλεγχο όλων των προσώπων της λίστας;
-Ποιοι είδαν το περιεχόμενο της λίστας και ποια από τα ονόματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν ενημερώθηκαν - και από ποιους - κατά τη διάρκεια των επτά μηνών (10/2010 – 6/2011) που διήρκεσε η απόκρυψη της λίστας και η σιωπή;
-Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είδε τα ονόματα των συγγενών του στη λίστα. Την παρακράτησε για να καλύψει μόνο τους συγγενείς του - και την αλλοίωσε γι αυτό - ή για να καλύψει άλλα ονόματα της οικονομικής ελίτ που περιείχε;

2.Τον Ιούνιο του 2011 (μετά την μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών), μαθαίνουμε ότι ενημερώθηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης για τη λίστα και την προέλευσή της και ότιτου παραδόθηκε με τη μορφή USB.

Τα Ερωτήματα:
-Γιατί ο Ι. Διώτης παρέλαβε τη λίστα σε μορφή USB; Τι απέγινε το αρχικό CD που παρέλαβε ο Γ. Παπακωνσταντίνου;
-Η λίστα που παρέλαβε ο Ι. Διώτης με τη μορφή USB πόσα ονόματα περιείχε; Περιλαμβάνονταν σ’ αυτά οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου ή είχαν ήδη «σβηστεί»;

3. Τον Αύγουστο του 2011 παραδόθηκε η λίστα Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, Ε. Βενιζέλο. Τότε ο Ι. Διώτης, κατά μεταγενέστερη δήλωσή του Ε. Βενιζέλου, προέβαλλε κάποιες νομικές ενστάσεις όσον αφορά την αξιοποίηση της λίστας από τις οικονομικές υπηρεσίες και ο Ε. Βενιζέλος πέταξε τη λίστα στα «αζήτητα» του γραφείου του.

Τα Ερωτήματα:
-Πιστεύει κανείς ότι ο Ι. Διώτης μετέφερε νομικές απόψεις για την αξιοποίηση ή μη της λίστας στον αρχιτέκτονα του νόμου για τη χρήση των προϊόντων υποκλοπών; Μήπως ο ίδιος ο Βενιζέλος του είπε «υπάρχει πρόβλημα, άσ’ το καλύτερα»;
-Πιστεύει κανείς ότι ο Βενιζέλος δεν «άνοιξε» τη λίστα, δεν είδε τα ονόματα που περιείχε και ότι, πέρα από τα «βαριά ονόματα» του οικονομικού συστήματος που περιλαμβάνονται σ’ αυτή, δεν παρατήρησε ότι υπήρχαν μεταξύ αυτών και συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου;

4. Στις 2 Οκτωβρίου του 2012, ο Ε. Βενιζέλος, κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Α. Σαμαρά, διαβίβασε στο πρωθυπουργικό γραφείο το USB που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ. Ακολούθως η λίστα παραδόθηκε ιδιοχείρως στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στασινόπουλο, ο οποίος την ίδια μέρα ενημέρωσε επί του θέματος τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος την παρέδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Μετά από 17 μέρες, στις 19 Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημερώνει τους εισαγγελείς ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο καταχώρησης της λίστας.

Τα Ερωτήματα:
-Τι συνέβη και, μετά από δεκατρείς μήνες, ο Ευ. Βενιζέλος θυμήθηκε ότι ο ίδιος είχε πετάξει το στικάκι με τη λίστα σε κάποιο συρτάρι κάποιου γραφείου του;
-Ποιοι και για πόσες ώρες χρειάστηκε να ψάξουν τα γραφεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι να βρεθεί η λίστα;
-Γιατί θυμήθηκε την ύπαρξή της και αποφάσισε να την παραδώσει εν μέσω δημόσιας κατακραυγής και μόνο μετά την ανακοίνωση του Ι. Διώτη ότι είχε επιστρέψει τη λίστα (ως νομικά ‘άχρηστη’) στον Ευ. Βενιζέλο;
-Πιστεύει κανείς ότι ο Ευ. Βενιζέλος, διαχειριζόμενος επί ένα χρόνο και ένα μήνα τη λίστα Λαγκάρντ, δεν γνώριζε τα τρανταχτά ονόματα της οικονομικής ελίτ που περιλάμβανε (μεταξύ αυτών, και των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου;
-Πιστεύει κανείς ότι, πριν ο Ευ. Βενιζέλος παραδώσει τη λίστα στον κυβερνητικό του (συν)εταίρο Α. Σαμαρά, δεν είχε την δυνατότητα να την «πειράξει», αφαιρώντας τα ονόματα της οικογένειας του προκατόχου του, προκειμένου να δείξει τον Γ. Παπακωνσταντίνου ως μοναδικό ύποπτο για την αλλοίωση και την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ;  Πιστεύοντας ότι έτσι θα βγει ο ίδιος (και η κυβέρνηση Σαμαρά) από το «κάδρο» των ενόχων για την απόκρυψη της λίστας και τη συγκάλυψη των προσώπων της οικονομικής ελιτ που αυτή εμπεριέχει;

Το 2012 σε τρία λεπτά και κάτι...

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Το τραγούδι του δρόμου .. αγνοείστε τα κανάλια της διαφθοράς

..
   Κανάλια που λειτουργούν παράνομα - σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλο το κόσμο -και δεν πληρώνουν την χρήση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ συχνότητας.

 Κανάλια που τα κατέχουν εργολάβοι, επιχειρηματίες. διαπλεκόμενοι.. σαν τον Μπόμπολα, τον Λαυρεντιάδη, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Αλαφούζο, τον Ψυχάρη.. και άλλους μικρότερους.. ευάλωτους... κωλοτούμπες..
 Κανάλια που εξαρτώνται από θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει από τράπεζες και που δεν πρόκειται να επιστρέψουν....
 Κανάλια που εξαρτώνται από διαφημίσεις μεγάλων τραπεζικών ομίλων, εκδοτικών οίκων, κλπ κλπ
 Τηλεπαρουσιαστές με ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ με παχυλούς μισθούς και διορισμένοι σε δυο τρείς υπηρεσίες σαν υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων ......
 Έχουν αναλάβει την παραπληροφόρησή μας...
 Αντισταθείτε ... στους δρόμους... στις πλατείες... επικοινωνώντας με τους συμπολίτες σας.
 Μην περιμένετε να κάψετε τον τελευταίο καναπέ στην ξυλόσομπα....

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


 .

ΕΛ.ΑΣ – Χ.Α - και στο βάθος Δένδιας: Η γερμανική κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Guardian – Infowar

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του κόμματος Die Linke, σχετικά με τις σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, όπως προέκυψαν και από τις αποκαλύψεις του αφιερώματος της βρετανικής εφημερίδας Guardian και του Infowar.
Σε επερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων: «Σε ποια συμπεράσματα καταλήγει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά και το δημοσίευμα της εφημερίδας „Guardian”, σύμφωνα με το οποίο αξιωματικός της αστυνομίας αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή έχει στην κυριολεξία “ παρεισφρήσει” στις τάξεις των υπηρεσιών ασφαλείας και ότι αυτό είναι εν γνώσει της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά ότι αυτή, ωστόσο, δεν κάνει τίποτε, επειδή οι Χρυσαυγίτες μπορούν, ενδεχομένως, να αποβούν χρήσιμοι κατά των αριστερών διαδηλωτών (Guardian, 26 Οκτωβρίου 2012)».
Στην απάντησή της η γερμανική κυβέρνηση αναφέρει: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σημειώνει με ανησυχία τις αναφορές αυτές και καταβάλλει προσπάθειες  προκειμένου να τις επαληθεύσει. Αν αποδειχτούν ακριβείς, τότε αυτό θα ήταν απαράδεκτο».
Οι βουλευτές ρωτούν επίσης «σε ποιο βαθμό οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού (ότι η άνοδος ενός νεοναζιστικού κόμματος θυμίζει την Δημοκρατία της Βαϊμάρης) αποτελούν την κατάλληλη βάση προκειμένου η Γερμανία να επανεξετάσει εκ βάθρων και να διακόψει την συνεργασία της με την ελληνική αστυνομία;». 
 Η απάντηση που δίνεται είναι ότι «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση κατ΄αρχήν να αλλάξει, πόσο μάλλον να διακόψει τη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας».

Στην επερώτηση παρουσιάζονται δεκάδες ακόμη περιστατικά ρατσιστικής βίας αλλά και η περίφημη περίπτωση βασανισμού αριστερών διαδηλωτών από την αστυνομία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian. 
 Ακόμη γίνεται αναφορά σε περιστατικά παραβίασης της ελευθεροτυπίας, όπως την προσωρινή απομάκρυνση των δημοσιογράφων Αρβανίτη και Κατσίμη από την κρατική τηλεόραση αλλά και τη δίωξη Βαξεβάνη.
Οι βουλευτές του Die Linke υποστηρίζουν ότι η ΕΕ «γίνεται συνεργός στην ενδυνάμωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά : 
 «Στο ζήτημα της αναζωπύρωσης του φασισμού τόσο το Συμβούλιο όσο και η Επιτροπή τηρούν μέχρι τώρα σιγή ιχθύος. Αλλά και ως προς τις ρατσιστικές επιθέσεις από αστυνομικούς η ΕΕ σιωπά. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι η απόφαση κατά πόσο ένα κόμμα μπορεί να χαρακτηριστεί “νεοναζιστικό κόμμα” θα πρέπει να λαμβάνεται σε εθνικό, εκάστοτε, επίπεδο http://euobserver.com/fickers/116177)».

Στην απάντησή της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο και η ΕΕ στην Ελλάδα και την έξαρση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας αλλά και την άνοδο του φασισμού στη χώρα.
  Όπως αναφέρεται στην απάντηση: «Από τη σκοπιά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας και της συγκρότησης της ελληνικής αστυνομίας “βασιζόμενης στον αυταρχισμό”, όπως υπαινίσσονται οι ερωτώντες στην προκαταρκτική παρατήρησή τους».
Παρόλα αυτά η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να αφήνει αιχμές και προς την ελληνική αστυνομία επισημαίνοντας ότι  «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη…  ότι οι ενδείξεις σχετικά με την αυξανόμενη ξενοφοβική βία στην Ελλάδα πυκνώνουν. Η ελληνική αστυνομία, ωστόσο, δεν καταγράφει στατιστικά τις αξιόποινες πράξεις εναντίον των αλλοδαπών».

infowar

Ας θυμηθούμε μερικά "κατορθώματα" αυτού του απίθανου τύπου

.  Τα οποία δεν έκανε βέβαια μόνος του. αλλά σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με Γ.Α.Παπανδρέου και Ε.Βενιζέλου .. και τα οποία σήμερα έχουν ευλογήσει ο Α.Σαμαράς και ο Φ.Κουβέλης.
Ο απίθανος αυτός τύπος, έχει διαπράξει πολλά "εγκλήματα". Ας θυμηθούμε και το ρόλο του ως υπουργού καταστροφής του Περιβάλλοντος ...
Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου (Ιούνιος του 2011) ο "τσάρος" της Οικονομίας μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να φέρει εις πέρας όλες τις «δύσκολες» υποθέσεις, όπως τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους αλλά και την υπογραφή της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής, εξυπηρετώντας έτσι τον Μπόμπολα και τους Ολλανδούς συνεταίρους του.
Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη μελέτη δεν την υπέγραφε η προκάτοχός του, Τ. Μπιρμπίλη. 
Αυτή η υπογραφή ήταν από τις πρώτες του Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργού Περιβάλλοντος.
Τα ίδια αυτά συμφέροντα των «αρπακτικών» που με τόση ευλάβεια εξυπηρέτησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό τον Γ. Παπακωνσταντίνου με ΜΑΤ και δακρυγόνα εξυπηρετεί σήμερα ο κύριος Δένδιας και η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού, προσπαθώντας να καταπνίξουν το κίνημα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής.
Ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μέσα από την επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2011 και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:

(left.gr)

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ευχόμαστε σε όλους καλή υγεία και καλή λευτεριά.



2013 Άλλη μια μνημονιακή χρονιά ξεκινά με περεταίρω υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου σε ζητήματα υγείας, παιδείας αλλά και καθημερινής διαβίωσης.
Στο πλαίσιο της μικρής μας κοινωνίας ας απαντήσουμε
  • Με αυτοοργάνωση
-         Στις δομές πρόνοιας (κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, μπακάλικα)
-         Στον πρωτογενή τομέα ( στήριξη της ντόπιας παραγωγής και του Αγροτικού Συνεταιρισμού)
  • Με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα  που απασχολούν το νησί μας
Ευχόμαστε σε όλους καλή υγεία και καλή λευτεριά.
Σωτήρης Καστρουνής 
 Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Ε.Π. Πάρου

Δεν σου λείπουν ώρες να ψωνίσεις…

2008: Η αγορά δεν κινήθηκε λόγω της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
2009: Η αγορά δεν κινήθηκε λόγω του πνεύματος ανασφάλειας που προκαλεί στους καταναλωτές η κινδυνολογία για την πορεία της οικονομίας.
2010: Η αγορά δεν κινήθηκε λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που καθιστούν το κέντρο της Αθήνας αφιλόξενο για τους καταναλωτές
2011: Η αγορά δεν κινήθηκε λόγω του παρα-εμπορίου
2012: Η αγορά δεν κινήθηκε γιατί τα καταστήματα δεν ανοίγουν τις Κυριακές.
Το ενδεχόμενο να μην έχουμε λεφτά το εξετάζει κανείς;

Όταν γέλασε και ο Μπάγεβιτς! - Ο Βενιζέλος απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη για την λίστα Λαγκάρντ!!!!!

 Το θράσος σε αυτό το κόμμα - ή ότι έχει απομείνει από αυτό - είναι απύθμενο.
 Στην ανακοίνωση του ο Βενιζέλος - και ότι εκφράζει πλέον - απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη για τις ανακοινώσεις που έβγαλε μέχρι τώρα γύρω από το θέμα!
 Σιωπή απόλυτη για το ότι η λίστα πέρασε πρώτα από τα χέρια του πρώην υπουργού εξωτερικών Δρούτσα - στενού συνεργάτη και φίλου του ΓΑΠ - πριν την πάρει ο Παπακωνσταντίνου!
 Σιωπή απόλυτη για την εξαφάνισή της αφού την παρέλαβε αυτός.
 Σιωπή απόλυτη για το ότι μας πετσόκοψε στους φόρους και δεν μπήκε καν στην διαδικασία - από περιέργεια έστω ρε αδερφέ - για μια λίστα που ήρθε στα χέρια του από το πρόσωπα στα οποία έδινε αναφορά για τις περικοπές μισθών, συντάξεων, αύξηση φόρων, επιβολή χαρατσιών......
 Πολιτική ευθιξία; τί είναι αυτό; 
 Το μόνο μέλημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -λέμε τώρα - είναι να μην τον πάρουν τα σκάγια... να μην θεωρηθεί συνυπεύθυνος, αυτό που πρωτοστάτησε στον νόμο περί ευθύνης υπουργών... που πιθανόν να οδηγήσει στην ατιμωρησία του Παπακωνσταντίνου... ένας νόμος που παραπέμπει στην ομερτά.
 Δεν θα μιλήσεις και εγώ με νόμο σου εξασφαλίζω ασυλία!
 Γέλασε ο κάθε πικραμένος με την ανακοίνωση... μέχρι και τον Μπάγεβιτς μπορεί να δείτε να γελάει... και αυτό είναι η είδηση της ημέρας.