Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απεβίωσε ο 33χρονος εμπρηστής της Σπάρτης που τοποθετείται στην Χρυσή Αυγή, 60 εμπρηστικές βόμβες στο σπίτι του συνεργού του που ... αφέθηκε ελεύθερος!!!

Πέθανε ο 33χρονος, που πριν από περίπου δέκα ημέρες, στις 31Αυγούστου, εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στο κέντρο της Σπάρτης, στην οδό Ωραίας Ελένης.
 Ο συνεργάτης του, επίσης μέλος της Χρυσής Αυγής, οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ... ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!!! 
 Κ.Δένδια, αφήστε το θέατρο, ή αναλάβετε τις ευθύνες σας.
 "Aπεβίωσε πριν από δύο ημέρες, μετά από 10 ημερών άνιση μάχη με το θάνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο 33χρονος άνδρας στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου, ενώ βρίσκονταν στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης. Ο επίδοξος εμπρηστής, είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα με αποτέλεσμα να μην αντέξει, παρά τις προσπάθειες των
γιατρών. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τραγικό θύμα μιας υπό εξέλιξη ενέργειες με ακαθόριστο ακόμα στόχο, φέρεται ότι αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τοποθετείται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο συναδέλφων τους από την Αθήνα, βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες!!!
Το πρώτο ερώτημα που ανέκυψε είναι ποιος ήταν ο στόχος του 33χρονου θύματος, καθώς το αυτοκίνητο κοντά στο οποίο ανατινάχτηκε ο μηχανισμός δε προσδιορίζεται ως τέτοιο. Όπως εκτιμάται η έκρηξη οφείλεται σε ... αστοχία καθώς το κινητό  τηλέφωνο γλίστρησε από το χέρι του κι έπεσε πάνω στην υπό μεταφορά βόμβα με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της.
 Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλεται προσπάθεια να συνταχθεί ένας κατάλογος με εν δυνάμει στόχους, καθώς για παράδειγμα, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Το δεύτερο ερώτημα ΄που βασανίζει τις τοπικές αρχές, είναι τί τις ήθελαν και για που προόριζαν 60 εμπρηστικές βόμβες, ικανές να "πυρπολήσουν" με πολλά εισαγωγικά, τμήμα της πόλης.
Το αξιοπερίεργο είναι βέβαια, ότι ενώ τις πρώτες ημέρες εξασφανίστηκε από προσώπου γης ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου και προφανώς το άτομο με το οποίο είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο και προέκυψαν από την άρση των επικοινωνιών,  όταν εμφανίστηκε και οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ... ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!!!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση φέρονται ν' ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και περιγράφονται ως εσωστρεφείς δίχως πολλές κοινωνικές επαφές."

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: