Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ

 Εκείνο που αποκόμισαν τα ΜΜΕ και οι πιστοί υπηρέτες του συστήματος (από την χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου) ήταν τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής..ακολουθώντας πιστά το δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" ή ακριβέστερα "να πεθάνει η γίδα του γείτονα" ..

Σε ένα πολυνομοσχέδιο που ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις και παραδίδει τη χώρα "λάφυρο" στα χέρια των δανειστών, 
ειλικρινά είναι απορίας άξιο,
πως ένα τέτοιο θέμα έρχεται με τροπολογία του Υπουργού Οικονομικών την ημέρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, μόνον και μόνον για την δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της Κοινωνίας..

Μόνο αυτό το θέμα τους απασχόλησε..? 
Τόλμησαν μάλιστα

να κατηγορήσουν το ΣΥΡΙΖΑ...και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι υπερασπίζονται συντεχνιακές ομάδες..
Αποκρύπτουν όμως ότι η οποιαδήποτε μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και άλλες μεταβολές των υπαλλήλων της Βουλής είναι αρμοδιότητα της ολομέλειας των Προέδρων της Βουλής και η παρέμβαση της ολομέλειας του Κονοβουλίου είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ που προσκρούει στο άρθρο 65 του Συντάγματος περί της αυτονομίας της Ελληνικής Βουλής ..
 Και εν πάσει περιπτώσει στόχος του Εργατικού κινήματος, είναι η βελτίωση των Εργασιακών σχέσεων όλων ανεξαιρέτως των Εργαζομένων και η εξίσωση αμοιβών και οιασδήποτε μορφής παροχών προς τα επάνω και όχι προς τα κάτω..! 
Είπαμε κάνανε κουρέλι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ με τις απανωτές μειώσεις μισθών - Συντάξεων και άλλων παρεμβάσεων.. ας μην τους επιτρέψουμε να το παραβιάζουν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ..!! 
Ο αποπροσανατολισμός όμως που σκέπασε τα μέτρα ταφόπλακα της Ελληνικής κοινωνίας και την άνευ όρων παράδοσης της χώρας στους πιστωτές, δεν πρέπει να περάσει και να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου..!! 
Ουδείς υπερασπίζεται προνόμια και ειδική μεταχείριση μερίδας πολιτών ή συντεχνιών, σε περίοδο ισχνών αγελλάδων, απλά προέχει η προάσπιση των θεσμών σε μια εποχή που απαξιώνονται τα πάντα χάριν της υποτιθέμενης διάσωσης.. 
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ
 ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ..!!
πηγη 

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Βουλής αναφέρονται τα εξής: 
«Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν.
 Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών πως κάνει σα να μην γνωρίζει τις μεγάλες μειώσεις μέχρι 50% στις αποδοχές τους που προέκυψαν με την ψήφιση και του νέου μειωμένου προϋπολογισμού της Βουλής. 
 
Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 
 
Ζητούμε την οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και πλήττει την δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: