Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 6.00 στην πλατεία Μαντώ Μαυρογέννους

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας.
Η ανταπόκριση που βρίσκει από την Παριανή κοινωνία το πρώτο αντιφασιστικό εγχείρημά, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ειδικά στα σχολεία και στα φροντιστήρια, η ανταπόκριση των δασκάλων, των καθηγητών και των μαθητών, είναι πρωτοφανής. Μάλιστα για την μεταφορά των μαθητών από την Νάουσα
μπήκε λεωφορείο για να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων.
Αυτή η απήχηση στον κόσμο της Πάρου φαίνεται να ενόχλησε κάποιους που άρχισαν να διασπείρουν διαφόρων ειδών ψέματα και ανακρίβειες για την αντιφασιστική συγκέντρωση, οπότε θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Όλα δείχνουν ότι η συγκέντρωση της Πέμπτης θα είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο νησί και θα δώσει ένα ΜΑΖΙΚΟ και ΕΙΡΗΝΙΚΟ μήνυμα σε όσους κουβαλήθηκαν για να διασπείρουν το μίσος, τον σκοταδισμό και τον φασισμό. Η μαζικότητα της συγκέντρωσής μας είναι αυτή που θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως σύγκρουση.
Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου Αντιπάρου είναι μια καινούρια πολιτική κίνηση, ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και παρατάξεις. Λειτουργεί αντιιεραρχικά στη βάση της ισότητας όλων των μελών που την απαρτίζουν και είναι ανοιχτή σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει στη δράση της. Αυτό που μας ενώνει, είναι ότι γνωρίζουμε ότι αν δεν αντισταθούμε όλοι μαζί τώρα, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Σκοπός μας είναι να βρεθούμε με την Παριανή κοινωνία στον δρόμο του αγώνα για την ζωή και την αξιοπρέπεια και μόνο σε αυτήν δίνουμε λόγο.
Τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση:

          Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάρου Αντιπάρου
Έχουν καλεστεί όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και τα πολιτικά κόμματα του νησιού να υποστηρίξουν την συγκέντρωση, όπως οφείλουν όλοι οι Παριανοί . Επίσης καλέσαμε και τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη στάση στο θέμα.
Μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στηρίζουν οι εξής:

          Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου
Η λίστα θα ανανεώνεται καθώς περιμένουμε την θετική ανταπόκριση και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων καθώς και του Δημοτικού συμβουλίου που θα αναρτηθεί εδώ.
Ιστοσελίδες και blogs που ανάρτησαν την συγκέντρωση μας:

 Όλοι στην αντιφασιστική
συγκέντρωση
την Πέμπτη 28/2
στην Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους»
στις 18:00.
Ούτε στην Πάρο ούτε πουθενά
Έξω οι φασίστες από πόλεις και χωριά

http://apparou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: